top of page

Eind jaren 80 en de begin jaren 90 werd er goed gevlogen op verenigings rayon en afdelingsniveau. Er werd die jaren gevlogen onder de naam ROSINA: Ro(oel)S(ijmen) Ina, er werd veel tijd besteed aan de duiven.

In 1993 kreeg Ina een duivenmelkerslong wat een accuut einde betekende van haar duivenmelkers loopbaan. Een plotselinge allergie leide tot een longfuctie van 45% wat na een jaar lang pretnison slikken weer naar een constante van 85 % steeg.

Roel zocht zijn eigen nest en zodoende moest ik weer alleen duivensport bedrijven, naast een drukke baan besloot ik langzamerhand over te schakelen naar de Meerdaagse fond die juist een opgang vond in Friesland. Na Herman Brinkman kwamen de jonge honden Bennie Homma en Jelle Jellema in sneltreinvaart naar voren.

Zo gingen in 1994 mijn 10 jaarlingen nog naar de dagfond en de oudere duiven naar de meerdaagse, de 10 jaarlingen werden nog 3e met het hokkampioenschap van Afdeling en er zat ook nog een eerste duifkampioen van Afdeling K bij.

Het was daarna voorzichtig meevliegen op de meerdaagse, waar op gegeven moment 10 vluchten achter elkaar de bovenste van de lijst werd gepakt, en regelmatig 100% uitslagen, maar geen grote kampioenschappen.

In 1995 werd Victor geboren, hetgeen weer een hele nieuwe dimensie aan het bestaan gaf, waarnaast wij ook moesten verhuizen daar de gemeente een industrieterrein ging ontwikkelen op de plaats waar wij toen woonden.


In 1996 kwamen de eerste duiven van Bennie Hommao.a. Het Wijckeltje, de 16 en een jaar later Loes en weer een jaar later De Zwarte Kweekster in 9001 De Schalie en in 2004 De 51, al deze duiven hebben hun inbreng gehad in de huidige stam.

In 1997 werd het huidige stekkie gekocht waarnaar we in 1998 verhuisden ook werd in 1998 Hester geboren.

bottom of page