top of page

In 2000 vond ik Zwarte Jouke bij Albert de jong uit Oldeberkoop deze duif kwam rechtstreeks van Jouke Waterlander uit Scharsterbrug. Ook deze duif heeft een flinke inbreng gehad. En in 2002 begonnen er echt resultaten te komen en werd er ook voor het eerst NATIONAAL ingekorfd en in 2004 kwam het tot een 3e kampioenschap op de Meerdaagse fond in afdeling Friesland (11). Doordat ik te weinig uit de jongere generaties kweekte kwam er niet een echt vervolg en tot overmaat van ramp werd de kolonie ook flink geteisterd door de havik waarna ook nog eens een marter alle kweekdoffers opruimde. Nog wel in 2006 een 23e Nationaal St. Vincent en een 9e Nationaal Bergerac met Mies maar toch ging het bergafwaards.

Door vaker in contact te komen met Jelle Jellema, op nieuwe ideeen gekomen waaronder een Zwervershok op te richten dit hok met overtollige duiven wordt gebruikt als bliksemafleider de havik mag hiervan opruimen en de rest liever laten geworden. In 2008 resulteerde dit voor het eerst tot een geselcteerde ploeg jonge duiven die overbleven van rond de 40 stuks. Tevens kwamen in 2007 de eerste jonge duiven van Jelle Jelleman nl. een dochter van Jesse en een zoon van Plato ook kwam er een rechtstreekse Jellema bij Sjaak Gerbens vandaan deze is ingeteeld naar de Donkere Kwekeren tevens een kleindochter van Dide eind 2008 kwamen er nog een inteelt Zwart Goud en een zoon van Dirke de hokken versterken.

Ook zijn er nog enkel rechtstreekse duiven van Pieter Beerda toegevoegd dit zijn duiven welke Victor van Pieter heeft gekregen maar bij hem niet voldeden. (Victor doet alleen vitesse en midfond en alles wat langer duurt heeft hij geen plezier in). Zo kwam ook Latias die bij Victor een 4e nationaal Poitiers vloog bij mij op de Hokken, ook Strik die gelijk als jaarling 100% prijs vloog op de overnacht en de "25" welke een volle zuster is van de beste duif van Wim van Dijk uit Oldeberkoop, kwamen op deze manier bij mij op het hok.

bottom of page